יום שלישי, 3 בדצמבר 2013

פתיונות בצק ותולעים

פתיון בצק מיועד בעיקר לדיג עם חכת בוס ומבוסס על תערובת של מים וקמח ,פיתות או לחם. קיימים שני סוגי פתיונות בצקיים: בצק מסטיק ובצק רגיל. בצק רגיל צמיגי ונוח לעבודה ונשאר על הקרס ולא על האצבעות ובצק מסטיק נחשב לתחום של מתקדמים ולומדים עליו בקורס בורי בבוס.

בצק רגיל 
בצק מבוסס קמח מכינים עם מים מתוקים ובצק מבוסס מוצרי מאפה אפשר להכין גם עם מי ים. מומלץ ללוש עד שפרקי הידים מאדימים ואז להמשיך לקבלת עיסה אחידה. חשוב לזכור להתחיל עם מעט מים. 
מה נתפס- אראסים, סרגוסים, בורים, כחילות ודגי חוף אחרים.

את הבצק המוכן כדאי לאחסן בשקית להגנה מפני גלים והתייבשות בשמש. תולשים עיגול בגודל של גולה ומהדקים סביב הקרס בצורה שתכסה את החוד וקדימה למים. יש כאלה שדוגלים בעיגול קטן, כאלה שיוצרים פעמון וכאלה שתופסים ולא מגלים.

תולעים
התולעים לפתיון דיג שנמכרות בחנויות מיובאות מסין שם הם מתקיימות בטמפרטורה נמוכה ולכן נדרש לאחסן אותן במקרר. התולעים משמשות בעיקר לדיג פתיונות מהחוף ומתאימות לטעמם של רוב הדגים הנפוצים בחופי ארצנו. תולעת מתפתלת על קרס 6 יכולה להביא מרמיר של 100 גרם ועד מוסר ענק.

מתפתלות בכיסא
קופסת תולעים יכולה לשרוד עד 5-4 ימים במקרר אם מלכתחילה התכולה נראית "טוב" ומתפתלת במרץ. קופסה עם תולעים מטושטשות שזקוקות לדחיפות עידוד לא תשרוד יותר מיומיים במקרר.
ישנם יתרונות נוספים, התולעים מגיעות במצב חי למים והכי חשוב, ללא ריח לוואי שמלווה אותך שעות אחרי הדיג. רוב דייגי הפתיונות מהחוף משתמשים בתולעים כפיתיון עיקרי או כגיבוי לגמברי או קלמארי.

מה רוצה התולעת ?
מומלץ לעבוד עם קרס עם צוואר ארוך וזיזים למניעת השתחררות של התולעת ולקבלת תצוגה משכנעת וגדולה יותר. לגבי שאלת איזה צד משחילים –הראש או הזנב, נשאיר לכם את זכות הבחירה החופשית. בהקשר זה כדאי לדעת שלתולעים יש שיניים. כן, וגם מיץ. לכן יש דייגים שמצטיידים בנסורת דקה, זה מונע פיתולים ואחרי שמסירים את הראש אפשר להשחיל תולעת יבשה בצורה מהירה יותר. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה